UVJETI KUPNJE

Pravne obavijesti

Sadržaji objavljeni na internet stranicama vjencanja.com.hr, vlasništvo su Biofarm d.o.o., i mogu se upotrebljavati samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštivati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima, što znači da se ne smiju prepisivati, umnožavati ili na bilo koji drugi način raspačavati.
Biofarm d.o.o., nije odgovoran za privremenu nedostupnost ili nepotpunu funkcionalnost internet stranica, eventualnu netočnost podataka niti za eventualnu štetu nastalu zbog upotrebe netočnih ili nepotpunih informacija. Biofarm d.o.o., niti bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je sudjelovala u nastanku i izradi ovih internet stranica, nije odgovorna ni za kakvu štetu koja bi mogla proizaći iz pristupa informacijama, upotrebe ili nemogućnosti upotrebe informacija na tim internet stranicama ili bilo kakve pogreške ili nedostatka u njihovom sadržaju. Također, Biofarm d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja.

 

Uvjeti korištenja web shopa:

Korištenje:
Pristup ovoj stranici i podatcima na njoj podliježe niže navedenim uvjetima i odredbama.
Internetske stranice Biofarm d.o.o. mogu se koristiti za privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje. Korištenjem Internet trgovine Biofarm d.o.o. obvezujete se poštivati sljedeće Uvjete i pravila te se smatra kako ste pristali na iste.
Neke od fotografija na Internet trgovini Biofarm d.o.o. samo su ilustrativne prirode.

Radno vrijeme:
Internet trgovina radi od ponedjeljka do petka od 08:00 do 16:00 h.
Internet trgovina ne radi subotom, nedjeljom i praznicima, narudžbe zaprimljene preko vikenda će biti obrađene prvi sljedeći radni dan.

Uvjeti kupnje:
Postupak i uvjeti kupnje i prodaje na mrežnim stranicama Internet trgovine Biofarm d.o.o. definirani su sljedećim parametrima: narudžbom, otpremom, plaćanjem, dostavom te povratom, odnosno reklamacijom robe.

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto Biofarm d.o.o. na Internet trgovini omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u internetskoj ponudi.

Kupcem se smatra svaka osoba koja popuni tražene podatke, registrira se i elektroničkim putem naruči (kupi) barem jedan proizvod.

Kupnja na stranicama Internet trgovine Biofarm d.o.o. nije namijenjena inozemnim kupcima, stoga cijene proizvoda neće biti izražene u stranoj valuti. Sve su cijene izražene u hrvatskoj nacionalnoj valuti – eurima (€) – i uvećane za PDV.

Naručivanje robe:
Naručivanje robe može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.

Roba se naručuje elektroničkim odabirom određenoga proizvoda te spremanjem istog u potrošačku košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere i konačno potvrdi narudžbu.

Biofarm d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama.

Ukoliko Biofarm d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, prema mogućnostima će kontaktirati kupca robe telefonom ili e-poštom po pitanju zamjenskoga proizvoda ili otkazivanja naručenoga proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

 

Pakiranje:
Proizvodi se pakiraju na način da prilikom transporta postoji minimalna mogućnost oštećenja. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču. Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Dostava robe:
Besplatna dostava proizvoda je ograničena na Republiku Hrvatsku.

Rok isporuke:
Rok isporuke je otprilike 2 do 3 radna dana (u radne dane ne spadaju vikendi, blagdani i državni praznici). U slučaju nepredviđene situacije, rok dostave može se produljiti, ali o tome ćete biti naknadno obaviješteni (mailom ili telefonski).

Za narudžbe zaprimljene radnim danom, od ponedjeljka do petka, do 12 sati Biofarm će pošiljke poslati isti dan na adrese kupaca u Hrvatskoj. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i ostalim neradnim danima Biofarm će pošiljke poslati prvi slijedeći radni dan na adrese kupaca.

Dostavne službe Hrvatske Pošte i GLS određuju termin dostave prema vlastitim uvjetima, Biofarm d.o.o. nema utjecaj na termin dostave na adresu kupca i ne može dogovoriti točan sat dostave posebno za pojedinog kupca.

Biofarm nije i ne može biti odgovoran za rad djelatnika dostavne službe.

Troškovi dostave:
Za narudžbe veće od 33 € dostava je besplatna, a za narudžbe manje od 33 € trošak dostave iznosi 4,00 € neovisno o adresi primatelja pošiljke u RH. Ukoliko ne podignete pošiljku u roku od 5 radnih dana od poštanske obavijesti o prispijeću pošiljke, pošiljka nam se vraća i nastaju dodatni troškovi povrata pošiljke. Pošiljku šaljemo ponovo samo ukoliko podmirite sve nastale troškove u toj situaciji: slanje, povrat i ponovno slanje pošiljke i unaprijed uplatite iznos na naš žiro račun.

 

Sklapanje i raskid Ugovora o prodaji, Reklamacije, Prigovori:
Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Biofarm d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Biofarm d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem vjencanja.com.hr web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom i Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje u trenutku zaključenja narudžbe i izrade računa.

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Biofarm d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Biofarm d.o.o., Ventilatorska 14, 10250 Lučko) ili elektroničkom poštom na info@vjencanja.com.hr , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Biofarm d.o.o., odnosno vjencanja.com.hr web trgovina zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat sredstava bit će izvršen uplatom na IBAN kupca. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Biofarm d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Biofarm d.o.o., Ventilatorska 14, 10250 Lučko, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Biofarm d.o.o., odnosno vjencanja.com.hr web trgovini, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju biti će te obaviješteni.

Ako kupac vrati proizvod bez originalnog pakiranja i/ili s manjim oštećenjima i/ili sa znakovima korištenja proizvodom, a poziva se na članak o jednostranom raskidu Ugovora na daljinu, prodavatelj je dužan izvršitipotpuni povrat plaćenog iznosa u roku od 14 dana. Ako kupac, bez obzira na pakiranje i redovitu uporabupotrebnu za testiranje proizvoda, proizvod vrati s velikim oštećenjem ili u stanju zbog kojeg prodavateljunije moguće prodati proizvod (nije pogodno za prodaju), prodavatelj nije odgovoran za povrat plaćenogiznosa kupcu.

U pogledu odgovornosti za materijalne nedostatke postupa se u skladu Zakona o obveznim odnosima.

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14, 110/15) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u na adresu:

Biofarm d.o.o.
Ventilatorska 14
HR-10250 Lučko

ili na e-mail adresu: info@vjencanja.com.hr

Pri tome ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.

Na prigovore podnesene u pisanom obliku odgovoriti ćemo u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Molimo da u svom prigovoru navedete:

Ime i prezime ili naziv tvrtke
Adresa za dostavu odgovora

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA
Posebnom regulativom Europske unije od 15.02. 2016., u cijeloj EU, sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti putem linka: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage
Ako tijekom online kupovine unutar EU naiđete na problem (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda i sl.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.
Prednost navedene platforme je u tome što je mogu koristiti potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na jednom od 23 službena jezika EU.

Registracija:
Da biste se registrirali na Biofarm d.o.o. Internet trgovinu, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost podataka unesenih prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o učinjenim promjenama. Registracijom postajete kupac Biofarm d.o.o. Internet trgovine te ste suglasni s ovim Uvjetima i pravilima. Unesene podatke Biofarm d.o.o. će upotrebljavati isključivo radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće se koristiti u druge svrhe ili biti dostupni drugim osobama na uvid.

Sigurnost:
Prilikom registracije u Biofarm d.o.o. Internet trgovinu bit ćete dužni stvoriti lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. U potpunosti ste odgovorni (materijalno i pravno) za sva djela i narudžbe koje su učinjene pod vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome slanjem e-pošte na info@vjencanja.com.hr . Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u mogućnost postojanja sigurnosnih propusta, nedopuštenoga korištenja usluga ili kršenja uvjeta i pravila, Biofarm d.o.o. zadržava pravo od vas tražiti da promijenite lozinku ili trenutačno ukinuti korisnički račun bez prethodne najave.

 

Sigurnost kupovine i naplate:
Biofarm d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza;
Biofarm d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Biofarm d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge našeg partnera T-Com-a i njihovog Pay Way sustava koji osigurava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Sva On-line plaćanja koja se izvrše putem naših stranica izvršavaju se kroz vezu zaštićenu sa 128-bitnom SSL enkripcijom podataka i MD5 algoritmom.

Vanjske usluge:
Usluge koje Vam pruža Biofarm d.o.o. Internet trgovina ne uključuju troškove koje stvarate rabeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Biofarm d.o.o. nije odgovoran za telefonske troškove ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Molimo vas primite na znanje da sve internetske stranice upotrebljavate isključivo na vaš rizik. Biofarm d.o.o. ne daje nikakva jamstva i nije ni u kojem obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje možete pretrpjeti korištenjem usluga ili u svezi s korištenjem mrežnih stranica, servisa (servera), programskih paketa (softvera) i interneta. Internet je internacionalna, nezavisna računalna mreža koju Biofarm d.o.o. ne kontrolira ni u kojem obliku već je na nju samo vezan te zbog toga ne može jamčiti dostupnost servisa (servera) koje izravno ne kontrolira.

Intelektualno vlasništvo:
Svi sadržaji objavljeni na ovim internetskim stranicama vjencanja.com.hr kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, sličice, audio i video zapisi, digitalni sadržaji, programski paketi (softver) i ostali nenavedeni sadržaji objavljeni na ovim stranicama, vlasništvo su ili Biofarm d.o.o. ili trgovca ili dobavljača programskih paketa (softvera) te su zaštićeni domaćim i međunarodnim pravima o zaštiti autorskih prava i prava intelektualnog vlasništva te njihova neovlaštena uporaba nije dopuštena. Ovim istovremeno pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge internetskih stranica Biofarm d.o.o., pojedinačnih elemenata stranica, dizajna, logotipa te robne marke Biofarm d.o.o. bez izričitoga pisanog odobrenja Biofarm d.o.o.

Dostupnost:
Iako vam Biofarm d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Biofarm d.o.o. ne može jamčiti da će usluge na internetskim stranicama Biofarm d.o.o. odgovarati vašim potrebama. Biofarm d.o.o. također ne može jamčiti da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo vas da je prijavite na e-poštu: vjencanja.com.hr kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Pristup na Biofarm d.o.o. Internet trgovinu ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja.

Ostale Internet stranice:
Biofarm d.o.o. Internet trgovina uključuje poveznice na druge internetske stranice, a materijali su na tim stranicama izvan kontrole Niksen Lab d.o.o. i stoga nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama.

Cijena:
Prema cijenama po kojima ste naručili artikle bit će vam izrađen račun. Ako niste zadovoljni naručenim artiklom, možete ga sukladno ovim Uvjetima i pravilima vratiti. Ako je cijena obračunata za neki artikl veća od cijene prikazane prilikom narudžbe, artikl možete vratiti i dobit ćete povrat sredstava. Biofarm u Internet trgovini jamči cijene 3 DANA od trenutka narudžbe.

Potvrda narudžbe:
Obavijest o potvrdi narudžbe primit ćete e-poštom na adresu koju ste upisali pri registraciji, nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje o kupljenim proizvodima, količinama, cijenama i uvjetima dostave. Također ćemo vas obavijestiti o bilo kakvim promjenama stanja vaše narudžbe (promjena vrste artikla ili pakiranja koji nije u ponudi i sl.).

Način plaćanja:

Naručene proizvode ili usluge kupac može platiti pouzećem, kreditnom karticom, virmanski, uplatnicom te uplatom na bankovni račun Biofarm d.o.o. Za naplatu putem Interneta možete se koristiti slijedećim kreditnim karticama: Maestro, MasterCard®, Visa i Diners Club Card.

HT PayWay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između HT PayWay sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu:
Više informacija provjerite ovdje. https://www.erstecardclub.hr/hr/pogodnosti/visa-mastercard-pogodnosti/sigurna-i-brza-kupnja-na-internetu-zahvaljujuci-3d-standardu-mastercard-securecode

 

Izmjene:
Molimo vas primite na znanje da Biofarm d.o.o. može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim internetskim stranicama. Biofarm d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta i pravila te se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem adresa e-pošte koje su upisali prilikom registracije. Sve promjene primijenit će se na korištenje svih mrežnih stranica Biofarm d.o.o. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo vas pošaljite e-poštu na info@vjencanja.com.hr sa svojim primjedbama i za to se vrijeme nemojte koristiti uslugama Internet trgovine.

Pomoć:
Provodimo istraživanja kako bismo dodatno unaprijedili naše proizvode i usluge. Iznimno bismo cijenili vaš doprinos navedenim istraživanjima pitanjima, komentarima, prigovorima i pohvalama. Molimo vas kontaktirajte Biofarm d.o.o. slanjem e-pošte na info@vjencanja.com.hr  ili nam pišite na adresu Biofarm d.o.o., Ventilatorska 14, 10250 Lučko. Molimo vas vodite računa o tome da slanje privatnih poruka elektroničkom poštom može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena elektroničkom poštom smatrat će se nepovjerljivom te Biofarm d.o.o. ne odgovara za sigurnost i privatnost takvih poruka, zadržavajući pritom pravo da iste reproducira, upotrijebi, raspolaže i distribuira trećima bez ograničenja. Nadalje, slobodni smo upotrebljavati ideje, nacrte, stručna znanja ili tehnike sadržane u takvim porukama za bilo koju svrhu, uključujući primjerice razvoj, proizvodnju ili marketing proizvoda sadržanih u takvim porukama.

Isključenje odgovornosti:
Ovime prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ove internetske stranice. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih internetskih stranica ili u vezi s njima. Biofarm d.o.o. ne jamči da su materijali sadržani na predmetnim stranicama primjereni ili korisnički dostupni na određenim lokacijama, odnosno ne odgovara za pristup istima s teritorija država gdje je njihov sadržaj zakonom zabranjen. Smatrat će se da je pristup internetskim stranicama s navedenih lokacija poduzet samovoljno uz odgovornost korisnika prema mjerodavnom pravu. Sve informacije dostupne na internetskim stranicama isključivo su informativnog karaktera, ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećima. Informacije o pojedinim proizvodima i uslugama s ovih internetskih stranica podložne su određenim ograničenjima u vezi sa subjektima kojima takve informacije mogu biti dostupne. Informacije koje Biofarm d.o.o. objavljuje na ovim internetskim stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim Biofarm d.o.o. ne jamči za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim internetskim stranicama. Biofarm d.o.o. ne jamči, izričito ili prešutno, uključujući jamstva u pogledu utrživosti, odnosno podobnosti za određenu svrhu, niti preuzima bilo kakvu odgovornost za potpunost ili korisnost bilo koje od izloženih informacija, sustava, proizvoda ili procesa. Informacije dostupne na internetskim stranicama ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih, financijskih ili poslovnih odluka, te ste suglasni da nas nećete smatrati odgovornima za neostvarivanje svojih očekivanja u vezi s tim. Do zakonom predviđenih ograničenja, Biofarm d.o.o. neće odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe koje od informacija dostupnih na ovim internetskim stranicama. U tom smislu predlažemo konzultacije s odgovarajućim stručnjakom koji će moći dati savjet posebno prilagođen vašoj konkretnoj situaciji.

Recenzije kupaca:
Davanjem narudžbe na vjencanja.com.hr pristajete na primanje poziva za recenziju proizvoda.

 

SIGURNOST PODATAKA
ZAŠTITA PRIVATNOSTI, SIGURNOST PODATAKA I KOLAČIĆI

 

Zadovoljstvo nam je što ste iskazali zanimanje za Biofarm.
Na početku bismo htjeli naglasiti da nam je zaštita osobnih podataka izrazito bitna i poduzimamo sve moguće mjere da iste zaštitimo na najbolji mogući način.
Zaštita, prikupljanje i korištenje prikupljenih osobnih podataka od strane Biofarm-a je unaprijeđena uvjetima postavljenim od strane Europske komisije za provedbu GDPR regulacije (General Data Protection Regulation).

SIGURNOST PODATAKA PRILIKOM PLAĆANJA

Pri plaćanju putem usluge brzog transfera novca i servisa Paypal ne pohranjuju se nikakvi podaci o plaćanju.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Zaštita privatnosti opisuje kako Prodavatelj postupa s Vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja Internet prodavaonice.
Pod osobnim podacima smatraju se Vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Prodavatelj sazna tijekom Vašeg korištenja Internet prodavaonice.

Prodavatelj će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti.

Svi podaci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
vjencanja.com.hr i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Obavezujemo se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza.
Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (ime domene, vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Biofarm ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti.
vjencanja.com.hr informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te im daje mogućost da odluče žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koristi za marketinške kampanje.
Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shopa https://vjencanja.com.hr/, te na sve stranice unutar https://vjencanja.com.hr/domene, a ne na vanjske stranice koje upućuju linkovima na https://vjencanja.com.hr/ domenu.

 

1. Koje osnovne podatke prikupljamo putem ove web stranice i na koji način?
Prilikom kupnje prikupljamo samo one osobne podatke koje nam Vi želite dati ili one koji su neophodni kako bismo Vam pružili (i unaprijedili) usluge. Prikupljamo izravne osobne podatke kao što su ime, prezime, adresa i e-mail adresa, broj telefona/mobitela kao i neizravne podatke kao što su ‘Cookies’ (praćenje), veza i informacije o sustavu.

Prilikom prijave za Newsletter, Vaša se e-mail adresa koristi za komunikaciju s Vama, kako bismo Vam pravovremeno dostavili informacije o akcijama, novostima, darivanjima i ostalim važnim promjenama u našem poslovanju, dok se ne odjavite iz usluge Newsletter. Osim toga, Vašu e-mail adresu koristimo za vlastito oglašavanje. Odjava je moguća u svako doba.

Isto tako, možete zasnovati svoju karijeru u Biofarm-u, prijavom na natječaj za slobodno radno mjesto ili poslati svoj životopis na našu e-mail stranicu info@vjencanja.com.hr .

Možete biti sigurni da Biofarm poduzima sve potrebne mjere kako bi Vaši osobni podaci koje šaljete ostali sigurni.

 

2. Kako uspijevamo sačuvati Vaše osobne podatke?
Biofarm poduzima sve potrebne mjere kako bi Vaši osobni podaci bili sigurni. Samo ovlašteno osoblje Biofarm-a, partnerske tvrtke koje su davatelji usluga i naši poslovni partneri, to jest ovlašteno osoblje (koji su se ugovorom obvezali da će sve podatke čuvati) imaju pristup Vašim osobnim podacima.
Djelatnici Biofarm-a koji imaju pristup Vašim osobnim podacima moraju se pridržavati pravila Izjave o privatnosti, a svi poslovni partneri koji imaju pristup Vašim osobnim podacima potpisali su ugovor o zaštiti podataka.
Ugovore su potpisale i partnerske tvrtke koje imaju pristup Vašim osobnim informacijama, kako bismo bili sigurni da će te informacije i dalje biti sigurne. Kako bismo osigurali da Vaši osobni podatci budu zaštićeni, Biofarm stalno nadograđuje svoj Informatički sustav te na taj način ima odgovarajuće mjere za sprječavanje neovlaštenog pristupa (npr. hakiranje).

 

3. U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?
Vaši osobni podaci će se koristiti isključivo u svrhu našeg poslovanja, kao i za upravljanje, podršku i dobivanje povratnih informacija o pruženoj usluzi te kako bi se spriječilo narušavanje sigurnosti, zakona ili uvjeta iz ugovora.

 

4. Kome otkrivamo Vaše podatke i zašto?
Biofarm nikada neće dijeliti Vaše osobne podatke s poslovnim suradnicima koji ih namjeravaju iskoristiti za izravne marketinške svrhe, osim ako nam niste dali određeno dopuštenje za to.

Odrednice :
(i) direktni marketing putem e-maila,
(ii) Vaše je pravo da u bilo koje vrijeme možete zatražiti od nas prestanak kontaktiranja putem elektroničke pošte u marketinške svrhe i također
(iii) imate pravo zatražiti brisanje osobnih informacija iz naših sustava

Biofarm može dijeliti Vaše osobne podatke sa ugovornim partnerskim tvrtkama, kako bi smo Vam osigurali najbolju moguću uslugu.

 

Vaše osobne podatke možemo proslijediti državnim tijelima i agencijama za provedbu zakona u sljedećim situacijama:
(i) dužni smo to učiniti po zahtjevima bilo kojeg primjenjivog zakona;
(ii) ako je takva radnja neophodna za odvijanje pravnog procesa;
(iii) prilikom odgovora na sve pravne zahtjeve ili radnje;
(iv) ukoliko je to u skladu s pravnim zahtjevima ili radnjama, ili u cilju zaštite prava Biofarm-a ili svojih klijenata i javnosti.

 

5. Kako možete vidjeti, provjeriti, izmijeniti ili obrisati osobne podatke koje ste nam poslali?
Ukoliko ste se prijavili na Newsletter, kod primitka svakog na dnu je opcija “Odjava”, preko koje se možete odjaviti ili nam pošaljite email na adresu info@vjencanja.com.hr i mi ćemo to učiniti za Vas.

 

6. ‘Cookies’ (“tehnologija praćenja”) – kako i zašto ih koristimo?
Biofarm koristi tehnologiju praćenja (“Cookies”) za prikupljanje osobnih podataka, kao što su vrsta preglednika i operativnog sustava, pripadajuća stranica, put preko stranice, domena ISP i slično, u svrhu razumijevanja korištenja web stranice od strane korisnika. Cookies nam pomažu u prilagođavanju ove web stranice Vašim osobnim potrebama.

Biofarm čuva sve informacije prikupljene preko ‘Cookiesa’ u ne-osobno identificiranom formatu. Ovaj tip informacija dobivenih putem ‘Cookiesa’ neće biti proslijeđen izvan našeg poslovanja ili određenim trećim stranama. Neće se koristiti za nepredviđene komunikacije.

‘Cookies’ smješteni na vašem računalu ne sadrže vaše ime, nego IP adresu. Nakon što je korisnik prekinuo rad na poslužitelju, informacije sadržane u ‘Cookies’ više nisu dostupne Biofarm-u.

Molimo provjerite podržavaju li Vaše postavke računala mogućnost prihvaćanja ‘Cookiea’ ili ne. Možete podesiti Vaš preglednik da Vas upozori prije prihvaćanja ‘Cookiea’ ili ga možete podesiti da ih odbija, s tim nećete imati pristup svim mogućnostima ove stranice ukoliko ste tako učinili. Pod opcijom “pomoć”, na vašem pregledniku, provjerite kako to možete učiniti. Ne morate imati uključenu opciju primanja ‘Cookiea’ da biste se koristili mnogim dijelovima ove i drugih web stranica. Zapamtite da ukoliko koristite različita računala na različitim mjestima, morat ćete provjeriti je li svaki preglednik prilagođen Vašim postavkama za primanje ‘Cookiea’.

Da bismo vam olakšali odabir pri ulasku na naš webshop, pojaviti će vam se prozor gdje možete prihvatiti ili odbiti kolačiće, uz gore navedene smanjene funkcionalnosti ukoliko ne želite koristiti iste. Kolačići se neće spremati dok god vi ne date suglasnost za iste.

 

7. E-marketing
SPAM predstavlja mjesto gdje se skladište neželjene e-poruke koje sadrže reklame ili marketinške materijale poslane bez Vašeg pristanka.

vjencanja.com.hr ne šalje SPAM e-mail poruke. Slanje e-mail poruka bez suglasnosti druge strane je nezakonito u mnogim zemljama. vjencanja.com.hr neće koristiti Vaše osobne podatke (uključujući i Vašu e-mail adresu) za direktni marketing ili praćenje komunikacije, osim ukoliko nam date izričitu dozvolu naziva „OPT-IN“ suglasnost (Privolu)

Također, vjencanja.com.hr neće dijeliti Vaše osobne podatke s trećim osobama koje bi koristile Vaše osobne informacije za slanje spam mailova.

vjencanja.com.hr web stranice pružaju priliku da dobijete informacije o marketingu putem e-maila. Svaka e-mail poruka poslana od strane vjencanja.com.hr će vam dati mogućnost da u bilo koje vrijeme prestanete primati marketinške e-mailove.

Ako iz nekog razloga vjerujete da ste dobili spam e-poštu od strane vjencanja.com.hr, molimo Vas da nas obavijestite odmah na danoj adresi. Za detalje o adresi pogledajte pitanje 5 – Kako možete vidjeti, provjeriti, izmijeniti ili obrisati osobne podatke koje ste nam poslali?

 

8. Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke?
Biofarm može čuvati osobne informacije koje ste nam poslali putem ove web stranice u svojim bazama podataka. Vaši osobni podaci će se čuvati samo onoliko dugo koliko je neophodno da odgovori na pitanja ili riješi probleme, osigura bolje i nove usluge, a u skladu sa zakonskim odredbama, prema važećem zakonu. To znači da možemo zadržati Vaše osobne informacije nakon što prestanete koristiti naše usluge ili prekinete s korištenjem ove web stranice. Nakon tog perioda, Vaše osobne informacije će biti izbrisane iz svih sistema u okviru Biofarm-a.

Podsjećamo Vas da imate pravo na brisanje Vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku. Molimo pogledajte pitanje 5 – Kako možete vidjeti, provjeriti, izmijeniti ili obrisati osobne podatke koje ste nam poslali?

 

9. Kakva je politika o prikupljanju podataka koje dobijemo od djece koja koriste našu web stranicu?
Vjerujemo da je veoma važno zaštititi privatnost djece u svijetu elektroničkih komunikacija, kao i poticanje roditelja ili staratelja u sudjelovanju i praćenju elektroničke aktivnosti svoje djece.

Web stranice namijenjene djeci

Posebna napomena za djecu ispod 16 godina starosti

Ukoliko ste uzrasta mlađeg od 16 godina, savjetujemo da razgovarate s Vašim roditeljem ili starateljem prije nego što ostavite osobne podatke na našim web stranicama. Ukoliko niste sigurni da ste razumjeli nešto iz ovog odjeljka, molimo obratite se roditeljima ili starateljima za pomoć.

Posebna napomena za roditelje djece mlađe od 16

Preporučujemo da roditelji/staratelji redovito prate i provjeravaju elektroničku aktivnost svoje djece.
Molimo Vas da se pobrinete da Vaše dijete ne daje informacije za osobnu identifikaciju elektroničkim putem bez Vaše dozvole.

 

10. Možemo li naknadno promijeniti uvjete Politike privatnosti?
Zadržavamo pravo izmjena i ispravaka ove obavijesti. Molimo Vas da pristupate ovoj web stranici s vremena na vrijeme, kako biste imali pregled novih informacija.

 

11. Gdje mogu pronaći više informacija o pravnim pitanjima naše web stranice i mojim zakonskim pravima i odgovornostima?
Za detaljnije informacije pogledajte odjeljak Uvjeti kupnje, dostupan na ovoj stranici.

 

12. Putem kojih adresa se mogu informirati ukoliko imam dodatnih pitanja o mojim osobnim podacima?
E-mail adresa: info@vjencanja.com.hr
Poštanska adresa: Ventilatorska 14, 10250 Lučko

 

13. Koji su uvjeti s pravnim definicijama korišteni u Biofarm izjavi o privatnosti podataka?
Osobne informacije podrazumijevaju osobne podatke i svaku informaciju vezanu za Vas koja Vas može direktno ili indirektno identificirati (na web stranicama to je Vaša obična e-mail adresa, ip adresa…).
Obrada osobnih podataka označava svaku operaciju ili niz operacija koje se vrše na osnovu Vaših osobnih podataka, uključujući prikupljanje, snimanje, organiziranje, čuvanje, prilagođavanje ili mijenjanje, pretraživanje, konzultiranje, upotrebu, otkrivanje za prijenos, distribucija ili na drugi način stavljanje na raspolaganje, poravnanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništenje (tj. bilo koja aktivnost koju Biofarm provodi, a uključuje osobne informacije koje nam šaljete).

 

14. Retargeting

14a. Newsletter
Prilikom prijave za Newsletter, Vaša se e-mail adresa koristi za komunikaciju s Vama, kako bismo Vam pravovremeno dostavili informacije o akcijama, novostima, darivanjima i ostalim važnim promjenama u našem poslovanju, dok se ne odjavite iz usluge Newsletter. Osim toga, Vašu e-mail adresu koristimo za vlastito oglašavanje. Odjava je moguća u svako doba.

 

14b. Retargeting-Pixel društvene mreže Facebook
Na ovoj internetskoj stranici upotrebljava se opcija Retargeting-Pixel Custom Audiences društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD. Facebook može posjetitelje naše internetske stranice uvrstiti u ciljnu skupinu za reklame Facebook-Ads s pomoću opcije Remarketing-Pixels. U tu će se svrhu na vašem računalu pohraniti Facebookov kolačić. Ostale informacije o opsegu i namjeni prikupljanja podataka, o tome kako Facebook obrađuje i upotrebljava podatke te o mogućim postavkama za zaštitu privatnosti dostupne su u Facebookovim smjernicama o zaštiti podataka na stranicama https://facebook.com/policy.php i https://www.facebook.com/ads/settings. Korištenje opcije Custom Audiences možete odbiti na stranici www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement, a ako imate korisnički račun na Facebooku, to možete učiniti ovdje.

 

14c. Google Analytics
Ova web-stranica koristi Google Analytics, uslugu analize weba tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi kolačiće, tzv. „Cookies“, tekstualne datoteke koje pohranjuje na Vašem računalu, a koji omogućuju analizu Vašeg korištenja web-stranice. Ova internetska stranica također upotrebljava aplikaciju Google AMP Client ID API kako bi putem usluge Google Analytics povezala aktivnosti korisnika na ubrzanim mobilnim stranicama (AMP) s aktivnostima korisnika na mobilnim stranicama koje nisu ubrzane. Google kodovi za praćenje ove web-stranice koriste funkciju „_anonymizeIp()“. Zbog toga se IP adresa unutar država članica Europske unije ili drugih država potpisnica diljem Europske ekonomske zajednice samo skraćeno obrađuje kako bi se isključila mogućnost izravnog povezivanja s osobom. Samo se u iznimnim slučajevima na poslužitelj tvrtke Google u SAD-u prenosi puna IP adresa i tamo skraćuje. Po nalogu vlasnika ove web-stranice tvrtka Google koristi ove informacije kako bi procijenila korištenje web-stranice i sastavila izvješća o aktivnostima na web-stranici, te za njega pribavila informacije o ostalim uslugama povezanim s korištenjem web-stranice i interneta. Prenesena IP adresa s Vašeg preglednika u okviru usluge Google Analytics ne povezuje se s ostalim podacima tvrtke Google. Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućih postavkama u softveru Vašeg preglednika, ali Vam napominjemo da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti ove web-stranice u punom opsegu. Osim toga možete spriječiti prikupljanje informacija koje su stvorene pomoću kolačića i koje se odnose na Vaše korištenje web-stranice (uklj. Vašu IP adresu) na Googlu, kao i obradu tih podataka od strane tvrtke Google tako da preuzmete i instalirate dostupne dodatke preglednika na sljedećoj poveznici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

 

14d. Facebook
Na našoj web-stranici koriste se tzv. programski dodaci za društvene mreže („Plugins“) za društvenu mrežu Facebook kojom upravlja tvrtka Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Programski su dodaci označeni Facebook logotipom ili dopunjeni „Programskim dodatkom za društvene mreže tvrtke Facebook“ odnosno „Facebook programskim dodatkom za društvene mreže“. Pregled Facebook programskih dodataka i njihov izgled možete pronaći ovdje: https://developers.facebook.com/docs/plugins.
Kada pozovete neku stranicu naše web-prezentacije koja sadrži takav dodatak, Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebook poslužiteljima. Sadržaj programskih dodataka prenosi se sa stranice Facebook izravno na Vaš preglednik i postaje dio te stranice. Ovim povezivanjem Facebook dobiva informacije da je Vaš preglednik pozvao odgovarajuću stranicu web-prezentacije čak i kada nemate Facebook profil ili niste trenutačno prijavljeni na Facebook mrežu. Ove se informacije (uključujući i Vašu IP adresu) prenose izravno s Vašeg preglednika na poslužitelj tvrtke Facebook u SAD-u i tamo pohranjuju.
Ako ste prijavljeni na Facebook mrežu, tada Facebook može odmah prilikom posjete pridružiti našu web-stranicu Vašem Facebook profilu. Ako se pomoću programskih dodatka nalazite u interakciji, npr. ako ste pritisnuli gumb „Sviđa mi se“ ili upisali neki komentar, te će se informacije odmah prenijeti izravno na poslužitelj tvrtke Facebook i tamo pohraniti. Osim toga, informacije će se objaviti na Vašem Facebook profilu i prikazati Vašim Facebook prijateljima.
Facebook može ove informacije koristiti za potrebe oglašavanja i oblikovanja Facebook stranica primjereno potrebama. U tu svrhu Facebook stvara profile korištenja, interesa i veza, npr. kako bi procijenio Vaše korištenje naše web-stranice u vezi s reklamnim oglasima koji Vam se prikazuju na Facebook stranici, kako bi informirao druge Facebook korisnike o Vašim aktivnostima na našoj web-stranici i kako bi pružio ostale usluge koje su povezane s korištenjem Facebook mreže. Ako ne želite da Facebook pridruži prikupljene podatke o našoj web-prezentaciji Vašem Facebook računu, morate se odjaviti s Facebook mreže prije posjete našoj web-stranici.
Svrhu i opseg prikupljanja i daljnje obrade i korištenja podataka pomoću Facebook mreže, kao i Vaša prava u vezi s tim te mogućnosti podešavanja zaštite privatnosti možete pronaći u uputama za zaštitu privatnosti Facebook mreže: http://www.facebook.com/policy.php.
Ako ne želite da Facebook izravno pridruži prikupljene podatke o našoj web-prezentaciji Vašem Facebook profilu, morate se odjaviti s Facebook mreže prije posjete našoj web-stranici. Učitavanje Facebook programskih dodataka možete potpuno spriječiti dodacima za Vaš preglednik, npr. pomoću „Facebook Blocker“ (https://www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/stop-facebook-tracking/).

 

15. VAŽNO – Zašto moram prihvatiti uvjete u Izjavi o sigurnosti podataka?
Ova Izjava o privatnosti/sigurnosti Vam pruža sve neophodne informacije (na jednostavan način), kako biste mogli izabrati hoćete li koristiti ovu web stranicu i hoćete li svoje osobne podatke slati Biofarm-u ili ne.
S tim u skladu, prilikom posjete našoj web stranici, kao i komunikacijom elektroničkim putem, prihvaćate i dajete suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka na način koji je definiran u ovoj Izjavi o sigurnosti podataka.

Ukoliko budete zainteresirani da Vam pružimo određene usluge (natjecanja, newsletter, nove detalje o proizvodu, itd.), od Vas ćemo morati uzeti dodatne direktne osobne podatke (ime, adresa i e-mail adresa). U tom slučaju, tražit ćemo Vašu suglasnost za prikupljanje i korištenje Vaših osobnih podataka, koji će se koristiti isključivo u svrhu za koju ste nam ih dostavili.
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom Izjavom o privatnosti, molimo Vas da kontaktirate Biofarm na adresi navedenoj u okviru pitanja 12 i bit će nam zadovoljstvo odgovoriti Vam.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu